Tips och inspiration från Göteborg

Hur har ni det i sommarvärmen?

Här har det verkligen varit varmt och kvavt idag, och fortfarande har vi inte fått något regn. Det skulle behövas lite nu för trädgårdens skull, annars klagar jag verkligen inte!

Jag hörde att det hade varit skyfall i Göteborg. Det är vi glada att vi slapp när vi var där nu i veckan! Vi hade underbara dagar och hann med såväl utflykter, som att strosa i stan och titta in i favoritbutikerna och besöka favoritrestaurangerna.

Ett besök på mysiga Artilleriet hör naturligtvis till när man är i Göteborg. Här tittar jag gärna runt länge – det finns ju så många vackra och speciella saker. Familjen uppskattade det också (en liten stund i alla fall!) och dottern shoppade en fin fjäderpenna.

Min favoritbutik när det gäller kläder är italienska Stefanel och här blev det naturligtvis också ett besök och lite shopping! Det gäller att passa på när man är i Göteborg, eftersom den enda butiken i Skandinavien finns här. Annars brukar jag passa på när jag är i Hamburg (och i Italien så klart!).

Äter gör vi allra helst hos Dalla Nonna som ligger ett par minuter från hotellet där vi brukar bo. Här serveras underbar italiensk mat i en mysig och lite annorlunda inredd lokal. Det rekommenderas varmt! Pastan med scampi är min favorit. Och testa pilgrimsmusslorna till förrätt! Underbart gott! Så här skriver de själva på hemsidan:

”Nonna är allas vår italienska mormor, ett besök här är ett besök hemma hos henne. I hennes anda och med hennes recept skapar vi trivsel och samvaro. Och vi serverar så många rätter som möjligt på stora fat vilket inbjuder till något av det viktigaste här i livet – att dela. Välkommen i familjen!”

När vi är i Göteborg bor vi för det mesta på Riverton, för det ligger så bra till och är lätt att köra till och parkera vid. Dessutom är det väldigt fin utsikt över hamninloppet från de fräscha rummen. Bäst utsikt är det förstås från skybaren, där det blev drinkar sista kvällen (efter härligt bad i bubbelpoolen).

Foto Göran Assner/Riverton.

Ett annat hotelltips i Göteborg är Clarion Hotel Post, inte minst för den speciella arkitekturen och inredningen. Och så finns det pool på takterassen…

Det fina gamla posthuset har fogats samman med en spektakulär ny del och den gamla industrikänslan möter det moderna på ett alldeles speciellt sätt.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Jag ser redan fram emot nästa Göteborgsbesök…Hoppas att det inte dröjer alltför länge!

Ha en fin vecka!

Christina

3 svar på ”Tips och inspiration från Göteborg

  1. Älskar Artilleriet, där kan man gå länge och njuta.Och alltid hittar man något!
    Samma med posthotellet som man säger i folkmun här i Göteborg. Blev dock lite besviken på rummen som ser ut precis som vilket annat hotell som helst. Kan annars rekommendera hotell Dorsia, fin mat och fantastisk miljö fast tyvärr lite dyrt.
    Tack för ditt restaurangtips, där har jag inte ätit.

    Ha det gott!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *