Malmö Garden Show

Idag blir det ett sent inägg med några bilder från Malmö Garden Show. Den här helgen har verkligen gått i trädgårdens tecken!

Det var väldigt trevligt och inspirerande att besöka Malmö Garden Show, som bland annat bjöd på fina visningsträdgårdar och balkonger och en stor trädgårdsmarknad som höll mycket hög kvalitet.

Jag tycker att det var allra roligast att se visningsträdgårdarna designade av olika trädgårdsarkitekter och plantskolor. Mina två favoriter var Svängrum av Vallkil & Jacobsson Trädgårdsarkitektur och Svävande Grönska av Plantskolan i Vellinge

De var båda väldigt rofyllda och harmoniska och gav ett nästan magiskt intryck. Det är svårt att återge den rätta känslan och färgerna på bild – de måste helt enkelt upplevas!

Det var också roligt att se Egyptens Oas av Tony Johansson som vann Trädgårdskampen 2014. Tony var själv på plats och berättade om trädgården och svarade på frågor. Ni känner väl igen den pampiga stolen?

På trädgårdsmarknaden fanns det mycket att botanisera bland; mängder av fina växter, kryddor, närproducerade varor, trädgårdsredskap, böcker och annat kul. Jag fyndade den vackra boken Italienska trädgårdar, ljuvliga rosa rosor och lita annat smått och gott. Och när jag kom hem strålade solen och sambon hade bakat underbart goda briocher!

En härlig dag med andra ord!

Ha nu en riktigt fin junivecka!

Nu är det ju sommar på riktigt…:)

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *