Möns Klint – hissnande vacker natur

Vi njuter fortfarande av semestern och varvar lata dagar med lite olika utflykter. I går tog vi en tur över bron till Danmark och Mön. Jag har bara sett de vackra klipporna vid Möns Klint från havet förut (när vi har seglat) och har länge velat åka dit. Och jag blev inte besviken – de vita kalkstensklipporna tar verkligen andan ur en…Vid högsta punkten stupar de 140 meter rakt ner i havet som färgas smaragdgrönt när solen skiner. Viken natur – så vackert!

Hela bilresan genom Danmark öste regnet ner, men en stund efter att vi hade parkerat och ätit lite lunch vid geocentret (där det finns restaurang och olika interaktiva utställningar), sprack det plötsligt upp och solen tittade fram…

Det finns många utsiktsplatser uppe vid kanten av bokskogen på den 7 km långa klinten, men vi valde att klättra nerför den långa trappan till den samla stenstranden som löper längs med klipporna – ungefär 500 trappsteg!

Att gå nerför trappan var inga problem, men uppför tog det på krafterna i solen och vi var glada att vi hade vattenflaskor med oss!

Innan vi åkte hem körde vi ner till fiskehamnen i Klintholm och kollade in båtar, antikviteter och konst och åt god pasta på Portofino. Jag tog en Pasta alla pescatora och ett glas vitt – en perfekt avslutning på en härlig dag!

Nu hoppas vi på fler sköna semesterdagar innan det är dags för jobb och skola igen…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *