Nyheter från Skultuna – en sneak peek

Vi som följer Skultuna på Instagram fick en efterlängtad och glad nyårshälsning i år – nämligen den här bilden med en sneak peek på 2016 års nyheter. Och som ni ser kommer nu äntligen den vackra klassiska Liljan-ljustaken i silverfärg. Jag gissar att vi är många som har väntat på den (även om den är väldigt snygg i mässing också)…

Numera nedlagda Ystad Metall tillverkade Lilljan i såväl mässing som ”Ystad-Brons” och nysilver på 1940-talet. Det var skulptören Ivar Ålenius Björk som ritade Liljan och den ställdes ut på världsutställningen i New York 1939. Vilket material den nya silverfärgade Liljan tillverkas i framgår dock inte…Är det någon som vet?

Hoppas att ni har haft en härlig Trettonhelg!

Här hemma njuter vi fortfarande av lediga dagar och jullovet som nu börjar lida mot sitt slut. Och äntligen fick vi lite vinter också – några minusgrader, pudersnö och sol räcker långt…Så härligt! Den här veckan har vi åkt skridskor (i ishallen dock), varit ute i snön, reashoppat och myst inne med böcker, spel och pussel och i morgon blir det bio.

Förhoppningsvis blir det lite oftare uppdateringar här på bloggen, när vi kommer in i vanliga rutiner igen…;-)

Ha en fortsatt fin vecka!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *