Objects by Fritz Hansen

Klockan är inte ens tio, men det är alldeles becksvart ute och det börjar kännas riktigt höstlikt. Här hemma har vi tänt ljus och jag sitter framför datorn med en kopp te och en varm kofta på. Tidigare i kväll var vi nere på stranden och tog ett snabbt kvällsdopp medan solen höll på att gå ner. Så friskt och härligt! Det är bara synd att det skymmer så snabbt och kvällarna blir allt kyligare…

När hösten är på väg, blir jag alltid sugen på nya inredningsdetaljer. Kollektionen Objects av Fritz Hansen lanserades lagom till den stora möbelmässan i Milano i våras. Den består av tolv vackra delar formgivna av danska och internationella designers (bl a duon Studio Roso, Wednesday och Jaime Hayon) och finns nu ute i butikerna.

Vacker och annorlunda spegel designad av Studio Roso. Den har inget vanligt spegelglas utan består av en polerad stålskiva med en finnish i guld som ger en nästan magisk regnbågseffekt. 

Den vackra spegeln ger en magisk och skön stämning, men av helt olika karaktär beroende på omgivande färger och ljus. Vasen Ikebana i munblåst glas med en insats i mässing (som ju faktiskt påminner lite om Ängvasen…). Ikebana är japanska och betyder ”att göra blommor levande”. 

Brickan Stack är gjord i ask och finns i två storlekar som är väldigt snygga att sätta i varandra. På brickan står rökfärgade vaser på en bas av cederträ och två vackra mässingsljusstakar.

Den härliga pläden Throw finns i två varianter –  i merinoull eller kashmir och den ursnygga kudden Vertigo är designad av Arne Jacobsen.

Många fina saker att lägga till på ”vill-ha-listan”!

Här har vi fortfarande sommarlov (skolan börjar först på torsdag här i Lomma) och jag har inte kommit i riktig jobbstämning än, även om jag har jobbat lite då och då i sommar. Kanske blir det en tur över till Köpenhamn och design- och inredningsmässan Northmodern på fredag för att kolla in höstnyheter och få ny inspiration.

Ha en fortsatt skön vecka – och njut av fina sensommardagar! Hösten är inte här riktigt än, även om det känns så när det skymmer på kvällarna…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *