Olivträd och kryddväxter…

…hör sommaren till! Jag älskar verkligen olivträd. Bladens gröna färg och trädets former är så otroligt vackra…

Den här stämningsfulla bilden har jag lånat från Malin som driver bloggen Lantliv i Norregård. Ni måste titta in hos henne, om ni inte redan har gjort det. Jag lovar att ni kommer att hitta underbart vackra bilder och massor av inspiration! Och om ni har vägarna förbi Småland (mina före detta hemtrakter) så kan ni besöka hennes fina butik. Information och vägbeskrivning finns på bloggen. Jag har själv inte haft möjlighet att besöka Butik Norregård än, men hoppas att det blir av nu framåt sommaren…

Nu i helgen hade jag tänkt flytta ut mina olivträd och fikonträd, som har fått tillbringa vintern i källaren. Men idag öser regnet ner, så jag vet inte hur det blir med det…Det kanske får vänta lite, så kul är det ju inte att fixa och plantera i regn och rusk!

Jag hade även tänkt plantera lite nya fräscha kryddor vid vårt trädäck. När vi byggde trädäcket, gjorde vi ut ett litet planteringshål i däcket där vi har kryddväxter. Ett tips är att inte plantera kryddorna för nära varandra. I slutet av sommaren hade de vuxit till sig rejält!

Tidigare i våras byggde vi en låg ”planteringslåda” på sidan av trädäcket för att mjuka upp kanten mot gräsmattan. Där ska det snart planteras rosor och lavendel.

Nu hoppas vi på att det blir lite sol till helgen, så att växterna får komma ut!

Ha en bra dag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *