Om att inreda barnrum…

…handlar en artikel i nya numret av Vårt Nya Hus. Jag och en annan inredare har blivit intervjuade och ger tips och råd om vad man kan tänka på när man inreder barnrum…

Det viktiga är att inte inreda för, utan med barnen!

Utgå ifrån barnet och involvera det i processen från början, och ta tillvara på barnets fantasi, drömmar och kreativitet! Ett bra sätt är att göra en moodboard tillsammans. Man kan utgå ifrån ett tema eller försöka att skapa en viss känsla. Jag tycker inte att man ska tänka så mycket i termer av trender när det gäller just barnrum, utan istället utgå ifrån barnet som ska bo i rummet.

Andra saker som vi tipsar om är att se till funktionen och behoven, samt att se till att det finns tillräckligt med förvaring. Dold förvaring är att föredra. Det frigör ytor och ger ett lugnare intryck i rummet, som också blir mer lättstädat. En öppen hylla med favoritsakerna kan emellertid bli en dekorativ detalj…

Det lönar sig oftast att satsa på kvalitet och köpa bra möbler som kan växa med barnet. Satsa också på bra belysning, såväl allmänbelysning som punktbelysning vid exempelvis skrivbordet och sängen. Och glöm inte bort mysbelysningen!

I det här inlägget som jag har gjort tidigare, kan ni läsa mer om inredning av barnrum. Det är inget som är så kul och inspirerande som att inreda just ett barnrum!

Ha en riktigt skön söndagskväll…

…och en fin start på den nya veckan!

Christina

Bilderna kommer från ett nyrenoverat hus i Arboga och i rummet bor en liten flicka som är ett och ett halvt år. Foto: Pierre Wester. Frida Oskarsson har skrivit texten i artikeln. 

Vårt Nya Hus nr 10/2013.

3 svar på ”Om att inreda barnrum…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *