Paola Lenti, tre länder och blåregn…

Veckan går redan mot sitt slut och jag känner mig fortfarande lite seg och har inte riktigt kommit igång än… Vi besökte svärföräldrarna som bor en liten bit utanför Aachen i Tyskland över Kristi Himmelfärdshelgen och kom hem i måndags kväll. Den långa bilresan (ca tio timmar inklusive färjan Rödby-Puttgarden) tar alltid lika mycket på krafterna.

Förutom härligt umgänge med familjen, blev det också tid för lite shopping och inredningsspaning inne i Aachen samt en utflykt till Belgien och till punkten där de tre länderna Tyskland, Belgien och Holland gränsar till varandra.

Om ni någon gång kommer till Aachen kan jag verkligen rekommendera ett besök i den fantastiska inredningsbutiken Mathes, där man hittar det senaste inom möbler, belysning och inredning av kända internationella designers. Ni som har följt min blogg, vet att jag tycker mycket om italienska Poala Lentis vackra utemöbler. Jag blev därför glatt överraskad när jag möttes av denna fina skyltning…

Visst är parasollet härligt! Jag passade naturligtvis på att provsitta och känna på de fantastiska materialen.

Aachen ligger väldigt nära Tysklands gränser till Belgien och Holland. En kväll åkte vi till Belgien, som bara ligger någon mil bort, och åt en god middag och njöt bland annat av ostron och forell. Och i söndags besökte vi punkten där de tre länderna möts. Från ett högt torn har man utsikt över länderna åt olika håll. Det var häftigt att se ut över tre länder samtidigt, men jag blev lite smått förvirrad över var gränserna går. Det här borde vara Holland – rätta mig om jag har fel!

Vädret skiftade och någon riktig sommarvärme var det tyvärr inte. Men det märktes att vi var lite längre söderut än vanligt. Så här vackert blommade blåregnsträdet i svärföräldrarnas fina trädgård…

Vårt eget blåregnsträd här hemma har precis fått gröna blad, och det dröjer nog lite till innan vi kan njuta av blomningen.

Ha nu ett riktigt skönt och förhoppningsvis soligt veckoslut!

Här ska det fixas lite i trädgården; sås kryddor och grönsaker (om än lite sent) och köpas en del nya växter…och så blir det lite jobb också för min del på söndag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *