PH 3½ – 3 i koppar

Om du vill ha en PH-lampa i koppar får du skynda dig! Lampan säljs endast i begränsad utgåva fram till den sista maj, med anledning av lampdesignern Poul Henningsen som skulle ha fyllt 120 år i år.

Redan i slutet av 1920-talet utvecklade Poul Henningsen formeln för den karakteristiska skärmprofilen som blivit känd över hela världen som System PH. Den unika konstruktionen är lika aktuell idag som när den togs fram, såväl estetiskt som funktionellt.

PH 3½-3 är från 1929 och den specialutgåva som Louis Poulsen lanserar nu följer originalritningarna. Glasskärmarna har monterats på den ursprungliga gjutna stommen och lamphuset har återskapats in i minsta detalj, vilket bland annat innebär att justeringsmöjligheten av ljuskällans höjd har bevarats. Den begränsade utgåvan har skärmar av koppar och glas. De två nedersta skärmarna är tillverkade i munblåst opalglas, medan den övre skärmen är tillverkad i koppar som med tiden får en ärgad patina.

Jag gissar att den här utgåvan, som känns så modern och helt rätt i tiden, kommer att vara eftertraktad bland samlare och säkert en utmärkt investering!

Nu kom dottern precis hem från skolan och vi ska åka och handla lite godsaker inför helgen…

Ha en riktigt skön fredag!

Christina

Ett svar på ”PH 3½ – 3 i koppar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *