Plantering av vårlökar

Nu är det hög tid att gräva ner lökar inför våren! Jag brukar spara lökarna från de krokusar, pärlhyacinter, psåkliljor och tazetter som jag köper i krukor på våren och har inne och sedan gräver jag ner dem i trädgården framåt hösten. Det kan aldrig blir för mycket vårblommor i en trädgård tycker jag och jag blandar friskt. Lökarna från den här krokusen och en mängd andra härliga lökväxter åkte ner i jorden idag…

Annars har det varit en blåsig, kall och ruggig dag här nere hos oss i Skåne. Förutom lite trädgårdsarbete har dottern och jag varit inne i Malmö och gjort ärenden. Häxhatten till Halloween-festen och lite annat smått och gott skulle införskaffas. Men oj så blåsigt och kallt det var…Det märks att hösten är här på riktigt!

Nu blir det snart pasta med räkor, vitlök och persilja – en favorit hos oss! Sedan ska vi tända ljus och krypa upp i soffan och titta på film.

Ha en riktig skön och mysig lördagskväll!

Christina

2 svar på ”Plantering av vårlökar

  1. Låter som om du har en skön kväll att se fram emot. Håller med, nu är hösten här. Vacker men snart blir det kallare och kalare och då kommer jag längta efter lite värme igen. Kram Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *