Plexiografier till förmån för Childhood

Solen skiner idag också och i eftermiddag är det kungligt bröllop i huvudstaden…

Prinesessan Madeleine är ju mycket engagerad i och arbetar för World Childhood Foundation. För ett par veckor sedan fick jag en pressrelease om plexiografier (originalkonst tryckt på plexi) som säljs till förmån för Childhood. Det passar ju bra att sprida denna information idag, eftersom hela 60 % av vinsten går till Childhood och prinsessparet har önskat just gåvor till Childhood i bröllpspresent!

Det är det nystartade företaget Xiko som i samarbete med konstnärinnan Catrine Näsmark har tagit fram fyra specialmålade plexiografier med barnmotiv som nu säljs till förmån för Childhood. Konstverken går att beställa via Xiko.

Alla fyra motiven har en koppling till barn. Konsten är unik och symboliserar olika delar av barndomen. Ett av verken, tavlan med pärlor – Tio små indianer, är Catrines tolkning av Childhood-armbandet där varje pärla på armbandet har en egen färg som beskriver en artikel i barnkonventionen för att påminna om allas rätt till en barndom. Just denna tavla fick Prinsessan Madeleine och Chris i lysningspresent!

Nu ska jag snart skjutsa dottern som ska på Beach Party hos en klasskompis…

…och sedan blir det en runda till plantskolan och lite trädgårdsarbete här hemma…

Ha en riktigt fin lördag!

Christina

Ett svar på ”Plexiografier till förmån för Childhood

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *