Rent vatten

Ingegerd Råman är en formgivare som jag beundrar väldigt mycket. Jag älskar hennes glasföremål i enkla, vackra former, och har under åren samlat på mig ett antal glas och karaffer som hon har formgivit för Skruf och Orrefors. Jag tycker särskilt mycket om  när hon blandar klarglas med frostade detaljer…Så rent och vackert!

Nu har hon designat en glaskollektion för Indiska som lanseras på Världsvattendagen den 22 mars. Kollektionen består av 9 delar, alla med en koppling till vatten. Förutom Bubblan, en vattenkaraff och ett tillhörande glas kommer En droppe vatten, som är just en glasdroppe fylld med vatten. Karaffen och glasen finns i klarglas och tre olika nyanser av blått.

För varje såld del i kollektionen går 20 % till WaterAid och deras livsviktiga arbete med att skapa tillgång till rent vatten och sanitet för människor i Indien. Inskriptionen Water*Life, en symbol för vikten av vatten, finns på varje glas, karaff och den ring som droppen står på.

Jag ser fram emot att se kollektionen hos Indiska. Jag har siktat in mig på karaffen…Jag tror att den är jätte snygg även som vas! Jag väljer nog en i klarglas, även om jag tycker att skirt blått är väldigt vackert. Vilken nyans föredrar du?

Passa på att unna dig ett eller ett par vackra glasföremål, samtidigt som du bidrar till WaterAids viktiga arbete…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *