Rosor och lavendel

Jag älskar rosor och lavendel tillsammans…

Det är verkligen en klassisk och oslagbar kombination!

Jag planterar det på så många ställen jag bara kan i vår trädgård, men allra mest lavendel har vi på framsidan vid entrén…

Lavendelhäcken planterades för två år sedan. Tidigare fanns där en buxbomhäck, som vi var tvungna att ta bort när vi byggde till vårt hus. Buxbomen mådde inte så bra och behövdes ändå bytas ut.

Jag beskar lavendeln kraftigt tidigt i våras och det här året har den verkligen tagit sig och blommar hela sommaren. Den doftar ljuvligt och lockar till sig vackra små fjärilar som cirkulerar framför vår dörr…

Jag tycker att det är viktigt att skapa en inbjudande och välkomnande entré och vi njuter minst lika mycket själva som gästerna av att välkomnas av härlig grönska och blommor när vi kommer hem eller sticker ut på morgonkvisten för att hämta in tidningen…

De två äppelträden planterade vi i slutet av förra sommaren.

Kanske blir det ett par äpplen i år!

Ha en riktigt skön sommardag!

Christina

5 svar på ”Rosor och lavendel

 1. Men vilken fin rabatt. Älskar också rosor och lavendel tillsammans, tidlöst och klassiskt.

  Tack för dina fina kommentarer hos mig 🙂 Önskar dig en fin fin sommar! Kram Nina

 2. Hej! Satt o googlade på lavendel när detta dök upp! Jätte fint med lavendel o rosa rosor tillsammans. Jag håller precis på att skapa nya rabatter intill huset och ska också ha lavendel o rosa rosor. Vad heter din rossort? Jag tycker den ser underbar ut i färg o växtsätt? doftar den o hur hög blir den ungefär. Vore jätte kul om du ville svara!!

  • Hej Lotta!
   Vad roligt att du hittade mitt blogginlägg!
   Jag har två olika rosor planterade intill varandra vid lavendeln, ”Bonica” och ”The Queen Elisabeth”. Jag tror att den som syns mest på bilderna är Bonica. De är båda klasblommiga rabattrosor i ljus fin rosa färg och doftar svagt. Bonica blir ca 80 cm hög och Queen Elisabeth ca 100 cm. De blommar fint hela sommaren; från juli och en bra bit in på hösten. Jag brukar klippa ner dem ganska mycket tidigt på våren, så att de blir täta och buskiga och inte för höga. Jag tycker det är fint när de är lika höga som lavendeln eller bara aningen högre.
   Lycka till och ha en fortsatt skön sommar!
   Hälsningar
   Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *