Snygga nyheter från Zweed

I går när jag var inne i Malmö för att göra ett par ärenden, besökte jag Svensson i Lammhults butik. Jag fastnade då framför ett par nyheter från Zweed. Jag har länge tänkt skriva om Zweed här på bloggen…

Zweed startades av Håkan Johansson 2010 och har snabbt nått framgångar. Håkan Johansson har tidigare arbetat som grafisk formgivare i många år, men har nu sadlat om och designar funktionella och snygga möbler av mycket hög kvalitet.

Serien Peep känner de flesta till vid det här laget. Namnet anspelar på de asymmetriskt placerade handtagen som ger en glimt av vad som döljer sig bakom luckorna, och skapar en härlig kontrast till Peeps rena linjer. Luckorna stängs mjukt tack vare inbyggda dämpare. Peep finns i flera olika modeller och färger med runda benstativ i ask eller fyrkantiga i ek. En given klassiker!

Ursnygg ny vaiant av Peep med svartbetsade ben…Den här skulle jag gärna vilja ha själv!

Peep C2 har utrustats med ett praktiskt system för förvaring av mediaanläggningar (kabelingångar, ventilation och klaffdörrar)…

Förvaringssystemet Link finns som två basmoduler, som sedan kan kombineras och utrustas med hyllor, lådor och dörrar på en mängd olika sätt. Man bestämmer själv hur man vill placera hyllorna, lådorna och dörrarna. Jag tycker det är snyggt att placera dem  asymmetriskt som på den här bilden. Och så praktiskt att dölja en del av förvaringen medan annat som är dekorativt och vackert, eller behöver nås snabbt och enkelt, får stå framme. På den andra bilden syns även fåtöljen Otto.

I serien Link finns det ett snyggt och kompakt skrivbord med två lådor…

Sideboardet Moodi finns i två olika format och har praktiskt vändbara luckor som kan fås i olika färger och utföranden.

Jag hade förmånen att träffa Håkan Johansson då jag jobbade på ett kundtidningsföretag/reklambyrå i Karlskrona på 90-talet (hu, vad tiden går…!) och Håkan drev en reklambyrå. Vi arbetade då tillsammans i en del gemensamma projekt. Det är därför extra roligt att följa Håkans framgångar med Zweed!

Ha en riktigt skön onsdag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *