Solig hälsning från Karlskrona…

Så kom då äntligen sommaren! Dottern och jag har haft ett par sköna dagar i Karlskrona och har njutit av det härliga sommarvädret.

Bilderna är från Stumholmen som var militärt område fram till 1970-talet, men som nu är civilt med bland annat underbara bostäder direkt vid vattnet och ett vackert Marinmuseum, men även en liten badstrand. Lägenheterna är inrymda i marinens vackra gamla byggnader som alla bär på en historia och de är unikt utformade, många med takhöjd och vackra spröjsade fönster. Tänk att bo precis vid bryggan med båtplats direkt utanför fönstret och samtidigt känna historiens vingslag!

Det gula huset vid bron byggdes redan under 1730-talet och var tidigare ett bageri.

Det var inför Bomässan 1993 som många av de gamla före detta militära byggnaderna rustades upp och blev unika flerbostadshus. Jag kom ihåg det väl, eftersom jag bodde en tid i Karlskrona just då. Det är en härlig miljö att strosa omkring i och Marinmuseet är väl värt ett besök. Jag tittar alltid in bland de mindre båtarna i Slup- och barkasskjulet bredvid museet när jag är här – mest för att känna atmosfären och den härliga doften av tjära! Den här gången passade vi också på att gå ombord på den vackra, över hundra år gamla fullriggaren Jarramas som ligger vid Marinmuseet.

En runda på stan och lite shopping och inredningsinspiration blev det också hos The Home Company och mysiga Blå Skänken. Tyvärr hann jag inte med favoritbutiken Liro den här gången…

Nu är vi hemma igen och har tillbringat eftermiddagen på Lomma Beach. Och för mig blev det premiärdopp, och inte bara ett utan flera!

Ha en riktigt härlig helg!

Christina

Ett svar på ”Solig hälsning från Karlskrona…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *