Sommarutflykt till vackra Kullaberg…

Vilket härligt semesterväder vi har! Vi har varit på stranden och badat varje dag den senaste veckan, både här i Lomma och ett par dagar i Skanör. Jag som älskar strandliv, sol och bad njuter i fulla drag!

Eftersom vi semestrar hemma just nu, passar vi på att göra lite utflykter här omkring och i går blev det en tur till vackra Kullaberg som ligger allra längst ut på Kullahalvön i nordvästra Skåne. Området är naturreservat och och berget stupar brant ner mot Skälderviken i norr och Öresund i sydväst. Så fin natur och vilka vackra vyer!

Dottern passar också på att ta en bild innan hon klättrar vidare uppför berget…

Längst ut på spetsen av Kullaberg, högt uppe på klipporna ligger Kullens fyr. Den byggdes år 1900 och ska vara Skandinaviens starkaste lysande fyr. Fyrplatsen har dock anor ända från 1500-talet och den första fyren bestod av en hängande järnkorg som man eldade i.

Det är vacker utsikt vart man än vänder sig uppifrån fyrplatsen…

På vägen till Kullaberg gjorde vi ett stopp i Höganäs och åt lunch och handlade lite i den fina saluhallen i Magasin 36.

Magasin 36, med bland annat saluhall, restaurang, café, bryggeri, gallerier och mysiga butiker, ligger i de gamla produktionslokalerna för den saltglaserade Höganäskeramiken som har renoverats med känsla och varsam hand så att charmen och den underbara atmosfären finns kvar. En favorit är den trivsamma och vackert inredda loungedelen i restaurangen…

 Fler bilder från Magsin 36 och Höganäs Saluhall finns här (blogginlägg från förra sommaren).

Innan vi åkte hem körde vi ner till Mölle och tog en fika på ett mysigt litet ställe i hamnen, men mer om det i nästa inlägg….

Nu hoppas vi på ännu en skön och solig sommarvecka!

Och i morgon blir det nog en tur till Skanör igen…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *