Magasin 36 och Höganäs Saluhall

Så härligt med semester! Det är ju inte riktigt strandväder den här veckan, men desto bättre utflyktsväder. I går blev det en härligt tur upp till Kullahalvön där vi besökte Magasin 36 i Höganäs och åt god lunch i den vackra saluhallen.

 Magasin 36, med bland annat saluhall, restaurang, café, bryggeri, gallerier och butiker, ligger i de gamla produktionslokalerna för den saltglaserade Höganäskeramiken. De enorma brännugnarna, varav tre finns kvar, stod fram till första världskriget ute i det fria, men överbyggdes sedan med tak och vindsvåning. Sedan den kommersiella produktionen av keramik övergavs på 1950-talet drev Höganäsbolaget verksamheten vidare främst av kulturella och historiska skäl. 2010 förvärvade entreprenörerna Anders Martinsson och Johannes Fridery byggnaderna, och har sedan dess renoverat dem med känsla och varsam hand så att charmen och den underbara atmosfären finns kvar.

Jag fastnade för den mysiga och smakfullt inredda loungedelen i restaurangen…

Köketsdelen ligger upphöjd mitt i restaurangen och nedanför dukas den goda buffén upp…

Saluhallen med ett stort utbud av närproducerade och ekologiska produkter ligger i bottenplan under restaurangen…

I den charmiga butiken Butiken hittar man ett härligt urval av möbler, belysning, inredningsdetaljer, kläder och livsstilsprodukter…

Innan vi åkte hemåt igen, gjorde vi en avstickare över till vackra och pittoreska Arild. Sedan åkte vi tillbaka längs kusten på andra sidan Kullahalvön och stannade och fikade i Vikens hamn. En mysig avslutning på en härlig dag!

Ha en fortsatt skön sommarvecka!

Christina

3 svar på ”Magasin 36 och Höganäs Saluhall

  1. Pingback: Sommarutflykt till vackra Kullaberg… | Ambienti

  2. Pingback: Julkänsla hos Enkla Ting | Ambienti

  3. Pingback: Höstutflykt till Höganäs Saluhall och Kullaberg… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *