Stämningsfull Lucia

Hoppas att ni har haft en riktigt fin Luciadag!

Det är ju inte så ofta som den infaller på helgen och man kan fira och njuta av stämningen hela dagen. Jag ställde klockan på sju, trots att vi är lediga, och tassade upp för att tända ljus och titta på SVT:s traditionella firande. Så mysigt, men jag måste erkänna att jag kröp tillbaka ner i sängen och sov en liten stund till efteråt, innan pepparkakorna och lussebullarna åkte fram och resten av familjen vaknade!;-)

Bilden på den här vackra Luciakronan i halm är tagen av Ingrid Strömvall och lånad från bloggen 365 saker du kan slöjda.

I kväll har vi varit i Lomma kyrka där det var traditionsenlig Luciahögtid. Kyrkan var fylld till bredden och det var stämningsfullt och vackert som alltid!

Just Lucia är en av mina favorithögtider. Vi behöver ju verkligen ljuset som Lucia kommer med denna mörka årstid! Och tankarna går till varför vi firar Lucia och hennes ursprung i Siracusa på Sicilien – en ö som ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Jag har besökt Sankta Lucias kyrka och kapell i Siracusa, men just den här bilden är inte därifrån utan är tagen i Taormina på Sicilien när vi var där senast. Längtar dit så mycket!

Jag önskar er en riktigt mysig Luciakväll – än är inte dagen slut!

Här värmer vi glögg och tänder en brasa…

Christina

2 svar på ”Stämningsfull Lucia

  1. Pingback: Citronträd och längtan till Sicilien… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *