Tidig Luciamorgon…

…med tända ljus, varm choklad, lussekatter och pepparkakor till frukost och vacker sång från SVT:s traditionella Luciafirande, i år från Olaus Petri kyrka i Örebro. En mysig och stämningsfull stund nu på morgonen innan skola och jobb!

I kväll blir det nog en tur till Lomma kyrka. Det brukar vara så vackert vid Lucia. Och på söndag fortsätter firandet, då vi åker till ridskolan och tittar på ett luciatåg till häst!

Hur firar ni Lucia?

 Den söta illustrationen ovan är gjord av Maja Lindberg som står bakom företaget Majali Design & Illustration här i Lomma.

Hennes underbara illustrationer är för det mesta inspirerade av sagor, drömmar och barndomsminnen och innehåller ofta någon form av mystik. Hon tecknar först motivet på papper och när hon är nöjd med det, scannar hon in det och fortsätter arbeta med det i PhotoShop där hon lägger in färger, skuggor, bakgrund och struktur.

Jag tycker så mycket om hennes olika motiv och har alltid ett litet lager av fina kort hemma, för såväl jul som födelsedagar och andra speciella tillfällen. De finns att köpa i webbshopen på hennes hemsida.

Nu ska jag snart bege mig till Alnarp för att börja dagen med ett härligt yogapass i Hälsans Rum.

Ha en riktigt fin och stämningsfull Luciadag!

Christina

Ett svar på ”Tidig Luciamorgon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *