Köket – hjärtat i hemmet

Köket är ett av hemmets viktigaste rum och ofta den naturliga samlingspunkten för familj och vänner. Det är här vi lagar mat, äter, arbetar, gör läxor och umgås…

Vårt kök är trivsamt, men litet och inte helt optimalt planerat. Vi bor i ett hus från 1930 och en del av kökets tidigare yta fick ryka till förmån för ett lite större badrum vid senaste renoveringen. De förra ägarna som renoverade huset precis innan vi flyttade in, har ändå försökt att få ut det bästa av det lilla utrymme som finns. Trots det finns det ju alltid saker som går att förbättra och förnya. En tanke som jag har haft ett tag är att utnyttja köksön som vi har mellan köket och vardagsrummet/matplatsen bättre. Jag älskar köksöar – de ger bra arbetsyta och fyller en social funktion. Det skulle vara trevligt att flytta spisen hit och kunna prata med familjen och vänner samtidigt som man lagar mat, istället för att stå med ryggen mot, som vi gör idag. Om man placerar spisen mitt i rummet, krävs det en bra fläkt som både är snygg att se på och gör att man snabbt blir av med matos och ånga!

Electrolux har jätte snygga och stilrena köksfläktar i sin nya serie Inspiration. De är effektiva och drar lite ström och är väldigt tystgående. Jag skulle välja en fläkt utrustad med en ossensor som bedömer mängden os i köket och väljer den bästa inställningen för att luften snabbt ska bli fräsch. Vilket är toppen om man placerar spisen mitt i rummet!

 Visste ni förresten att nästan hälften av alla europeiska restauranger med Michelinstjärnor använder Electrolux vitvaror? I den nya serien Inspiration har man tagit tillvara på kunskapen härifrån – alla funktioner har testats och utvecklats tillsammans med proffs, men anpassats för att passa i hemmet. Designen på produkterna är minimalistisk och elegant med rena linjer och passar i de allra flesta kök. Helt i min smak! I serien ingår förutom fläktar, även en induktionshäll, en ugn som kombinerar ånga och värme och en kyl-frys med detaljer av mycket hög kvalitet.

 Induktionshällen InfinitePure är väldigt enkel och snygg, tycker jag. Ett plus för att den är helt svart i avstängt läge…

 Nu känner jag mig riktigt inspirerad att börja skissa på en ny lösning för vårt kök!

Det finns mycket att tänka på när man planerar sitt kök. Det måste vara noga genomtänkt och fungera för hela familjens behov. Det är viktigt att tänka på hur man rör sig i köket och att flera oftast ska kunna vistas och arbeta där samtidigt. Ofta bygger vi in mycket förvaring, men glömmer bort arbetsytan som egentligen är bland den viktigaste funktionen i ett kök! Funktionen och ergonomin är naturligtvis a och o, men även ljuset, rymden och trivseln. Och tänk på att köket ska hålla i många år. Det lönar sig oftast att satsa på kvalitet, stilren design och bra och tidlösa material!

Ha en riktigt fin dag!

Christina

Inlägget är gjort i samarbete med Electrolux.

Ett svar på ”Köket – hjärtat i hemmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *