Trädgårdsinspiration på Malmö Garden Show

Så var det måndag igen och juni månad… Vart tar dagarna vägen? Jag hinner inte riktigt med just nu!

Hoppas att ni har haft en riktigt skön helg! Själv jobbade jag i Skanör i går förmiddag och tog med mig familjen, så att vi kunde äta en mysig Mors Dag lunch hos da Aldo när jag var klar. Jag hade helt missat att det var matfestival i Skanör Falsterbo denna helg, så det blev en trevlig överraskning. Hos da Aldo serverades bubblor och buffelmozzarella i olika former, så gott! Vi testade både pastan och pizzan och efteråt blev det kaffe och husets glass…mums!:)

I lördags var jag med en väninna på Malmö Garden Show. Det var intressant och inspirerande att titta på alla vackra idéträdgårdar och balkonger designade av olika trädgårdsarkitekter, utbildningar och plantskolor.

Min favorit bland trädgårdarna var ”Ur ett perspektiv” skapad av Robert Simonis och Ingrid Therp-Perico för Trädgårdshandel i Limhamn. Så vacker!

Just blåregn och allium tycker jag är en så fin kombination. Det har vi här hemma i vår trädgård också. 

De vackra vattenspeglarna syns tyvärr inte så bra på bilderna, men de finns längs med gången och framför urnan…

Jag älskar stilen, djupet och perspektiven, färgerna, växterna och kompositionen – med andra ord allt! En lugn oas, där man kan reflektera och få perspektiv på tillvaron. Den visar också att man kan skapa olika rum och skön harmoni även i en liten trädgård.

Idéträdgården ”Grönska i glömska” av Hvilan Utbildning var också svår att inte älska…

Den ingav en ljuvlig känsla och var både publikens och juryns första val och fick Allers Trädgårds pris Best in Show 2015.

Trädgårdsmarknaden höll som vanligt hög kvalitet. Det fanns många utställare på plats och det såldes alltifrån växter, krukor och trädgårdstillbehör till bröd, grönsaker, choklad och marmelader. Några vackra plantor (rosor, strandtrift och akleja) samt ett par fina lerkrukor fick följa med hem och har nu hittat en plats i trädgården….

Ha en riktigt skön vecka!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *