Trendiga gröna växter och kaktusar

Ingen har väl undgått alla gröna växter och speciellt kaktusar (årets trendväxt) som syns i så många inredningsreportage just nu…Själv är jag inte så förtjust i just kaktusar, men tycker att de kan vara effektfulla i ett stilleben. Det är väl barndomens minikaktusar och High Chaparall som gör sig påminda!:)

När det gäller gröna växter tycker jag att det är snyggast med en enda vacker växt i en snygg kruka eller flera tillsammans i ett stilleben. Att fylla fönsterbrädorna med olika krukor eller placera en här och där blir lätt plåttrigt. Välj i så fall enhetliga krukor. Med de här effektfulla, mångfacetterade krukorna Ma-Ce-Ta, är det enkelt ett skapa snygga stilleben. De passar också utmärkt i trädgården eller för att bygga en tredimensionell odlingshörna på terassen eller balkongen…

Krukorna sätts ihop som moduler och kan kombineras i det oändliga och det är snyggt att blanda olika växter i dem…

De handgjorda krukorna finns i tre storlekar och är designade av Miguel Angel García Belmonte för spanska designstudion Pott. Tyvärr har jag inte hittat någon svensk återförsäljare än, men de går just nu att beställa från tyska webbshopen Monoqi.

Där hittade jag även en annan kul sak…

…nämligen, en liten såbädd av handgjort papper där bokstäver eller ett hjärta framträder och bildar budskap när fröna börjar växa (vilket de gör när man blöter pappret). Om man vattnar regelbundet håller de upp till två månader. De kommer från det nygrundade österrikiska företaget Leafling, som den grafiska designern Julian Hagen står bakom. Rolig idé!

Vilket helgväder vi har haft (och fortfarande har)! I lördags vårstädade vi i trädgården, där vårlökarna blommar för fullt och i söndags tog vi en härlig promenad längs havet i Västra Hamnen i Malmö. Men det vet ni ju redan, om ni följer mig på Instagram…!:)

Ha en riktigt fin start på denna soliga vecka!

Christina

Ett svar på ”Trendiga gröna växter och kaktusar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *