Vackra trägolv förhöjer känslan i rummet

Val av golv gör så otroligt mycket för känslan i rummet. Ett och samma rum kan få helt olika utseende beroende på vilket golv man väljer. Funktionaliteten är ju naturligtvis jätte viktig när man väljer golv, men jag tycker också att man ska fundera noga över vilken känsla och uttryck man vill ha i rummet. När man väl har lagt in ett golv brukar man ju leva med det i många år. Det är snyggt att välja enhetliga golv i hela bostaden, kanske med undantag av hall, kök och andra våtutrymmen på grund av praktiska skäl.

Nu när solen lyser framträder våra lite gulnade ekgolv tydligt här hemma och jag blir så sugen på att förändra! Jag älskar trägolv och just nu tilltalas jag av riktigt ljusa golv med breda plankor, men även mörka och lite grövre golv. Förutom att de är vackra har trägolv många praktiska fördelar; de är ofta tåliga, de är sköna att gå på, de slits och åldras naturligt och vackert och de går att slipa om vid behov.

Tarkett har precis kommit med en ny trägolvskollektion med breda plank i råmaterial, där jag har hittat ett par favoriter. Kollektionen heter Atelier Collection och innehåller golven Elegance (ett exklusivt golv med breda och extra långa ekplank), Seasons (fyra golv med handgjorda faser inspirerade av våra årstider) samt Heritage (ett naturligt och rustikt golv med patina). Vackra vita trägolv finns även i kollektionen Tango. Tarketts trägolv är speciellt anpassade för vårt nordiska klimat med stor skillnad i luftfuktighet mellan sommar och vinter och de fungerar bra att använda med golvvärme. Här är mina favoriter:

Golvet Tango i ask, här laserat i en heltäckande vit färg, är ljust och vackert och ger en lugn och harmonisk känsla i rummet…

Visst är sovrummet på bilden helt underbart med sin inredning i mjuka material och neutrala toner och de lite grövre rumsavdelarna som ger karaktär och släpper igenom ljus! Var inte rädd för att blanda olika material och skapa kontraster!

Ekgolvet Longboard Heritage Grey har en borstad och laserad yta som ger en härlig och naturlig patina…

…och ett helt annat uttryck i rummet än ett ljust golv!

Vi har ekparkett i hela huset förutom i hall, kök och badrum där vi har klinker och det är ju ett ganska stort projekt att byta alla golv, så det får nog tyvärr vänta lite…Men drömma och planera kan man ju alltid göra!

Ha nu en riktigt solig och härlig dag!

Christina

3 svar på ”Vackra trägolv förhöjer känslan i rummet

  1. Vilka underbara golv!!!! Golv är faktiskt det vi diskuterar mest här hemma just nu. Anledningen är att vi inte vet huruvida den befintliga fiskbenskparketten som finns i vårt hus är äkta. Jag håller tummarna för det!!!
    Kram
    Rebecca

  2. Så fina golv! Ett är då säkert… skulle jag lägga in nytt golv idag så skulle det inte bli ek hur slitstarkt det än är. Det är så tråkigt när det efter ett tag går mer åt det gula hållet. Vi har i hela huset förutom hall och bad och den dagen vi slipar om får vi väl göra något åt det. Lär dock dröja eftersom det bara är tio år och fortfarande i bra skick för övrigt!
    Ha nu en trevlig helg!
    Kram Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *