Underbara illustrationer av Nynne Rosenvinge

Det är drygt ett år sedan jag senast visade illustrationer av den danska konstnären och illustratören Nynne Rosenvinge här på bloggen. Eftersom hon nu har kommit med så många nya vackra motiv, är det verkligen dags igen! Och det är extra roligt att skriva om dem den här gången, eftersom jag träffade Nynne på DesignTrade i Köpenhamn tidigare i höstas…:)

Nynne Rosenvinges målningar och illustrationer kännetecknas av att vara ganska minimalistiska, ofta nonfigurativa och samtida. Hon integrerar element från sina tavlor i sina illustrationer (och vise versa) och skapar på så sätt ett unikt och personligt uttryck. Eftersom de olika illustrationerna har en neutral färgskala med dova accenter och liknande stil och uttryck, är de lätta att kombinera med varandra. Och de passar utmärkt i vår ljusa, nordiska inredningsstil. Här följer ett litet urval; fler vackra illustrationer hittar ni på Nynne Rosenvinges hemsida där de också går att beställa…

Big Piece of Art No 03 och Grey Edges.

Mixed Eggs.

Art Sticker No 100.

Snowdrops.

Allra nyast är fyra snygga tavlor med olika glassar som ingår i Kids Collection

Liquorice (övriga glassar är Vanilla, Berries och Peach).

Illustrationerna går också att hitta i designbutiker (bland annat hos Stilleben i Köpenhamn) och i olika webbshoppar.

Ha en fortsatt skön vecka – trots det regniga och gråmulna vädret!

Jag har varit med dottern på ridskolan i kväll och blev så genomfrusen att jag nu sitter och skriver med en tjock yllefilt om axlarna…Det är bara att vänja sig – kylan är på väg, vare sig vi vill eller inte!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *