Vacker soffa med integrerat sideboard

Varje år utser Sköna hem Årets möbel, en utmärkelse för god och nyskapande möbelformgivning. I år fick möbelsnickaren och formgivaren Gustav Person utmärkelsen för sitt bord Spänna. Bordet tillverkas i björk eller ek för Källemo och har en vacker och genial konstruktion som gör att det varken behövs lim eller skruv för att hålla ihop det. Här kan ni läsa mer om Gustav Persson och Spänna som blev Årets möbel 2014!

Min favorit är ändå den här snygga soffan med integrerat sideboard som också var nominerad och fick en hedersutmärkelse…

Soffan heter Rise och är designad av svenska Note Design Studio för Fogia. Den lanserades vid Stockholm Furniture & Light Fair i våras och var en av mina favoriter bland nyheterna på mässan.

Denna eleganta soffa fungerar lika bra i offentlig miljö som i hemmet. Den höga holkliknande ryggen blir en perfekt avskärmning när man till exempel vill kunna föra ett samtal i ett öppet kontorslandskap, vill vara ifred eller bara mysa i hemmet. Stommen med den utskjutande delen bildar ett integrerat och smart litet sidebord. Jag tycker att den är väldigt snygg och inbjudande i formen –  jag gillar de mjuka och moderna linjerna och de gedigna materialen, träet i kombination med den stoppade tygsitsen. Och så fint med de dubbla dynorna! Lägg också märke till det snygga sydda rutmönstret på ryggen…

Rise finns även utan det utskjutande sideboardet och i serien finns också en fotpall…

Här hemma har vi en annan soffa från Fogia, nämligen Alex, med tillhörande fåtölj och två fotpallar och lär väl inte byta på ett tag – men Rise står helt klart på önskelistan!

Ha en fortsatt skön söndag!

Jag hade tänkt fixa lite i trädgården, men vädret växlar hela tiden och det är inte så lockande att gå ut, så jag väljer nog att krypa upp i soffan med en bra bok istället…;-)

Christina

Ett svar på ”Vacker soffa med integrerat sideboard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *