Arbetsmiljön i fokus…

I lördagens Sydvenskan var det en intressant artikel om arbetsmiljö och hur viktigt det är  med en välplanerad och trivsam arbetsplats. Just nu ser vi många flexibla arbetsmiljöer (s.k. aktivitetsbaserade miljöer), men arkitekten och forskaren Christina Bodin Danielsson tror att det egna rummet kommer tillbaka igen. Sydsvenskan har besökt tre företag som har valt olika vägar för att skapa nya kontor. Ett av de företag som besöks är Gleerups Utbildning i Malmö, där jag och Jenny Bergenudd har inrett en del av rummen, bland annat olika samtalsrum/tysta rum och ett flexibelt och kreativt konferensrum där det finns olika möjligheter för möten, samtal eller arbete i grupp.

Ytorna kan skärmas av med en vikvägg. Ett drapperi som belyses med en LED-slinga lättar upp och ger en känsla av dagsljus i rummet som saknar fönster…

Foto: Jenny Bergenudd

Om ni är nyfikna på att läsa mer om inredningsprojektet och se fler bilder, kan ni kika på de här blogginläggen från i höstas:

Och om ni missade artikeln om arbetsmiljö i lördagens Sydsvenskan (eller inte har tillgång till tidningen) kan ni läsa texten här.

Ha en skön dag!

Här har det äntligen slutat regna och nu skiner solen igen…;-)

Christina

Ett svar på ”Arbetsmiljön i fokus…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *