Blommor och vaser i olika former och nyanser

Nu är värmen på väg på riktigt, det har blivit grönt och krispigt ute, knoppar brister och blommor slår ut, fåglarna kvittrar…Visst är det en underbar tid!

Även om det är skönt att vara utomhus och njuta så mycket som möjligt, plockar jag gärna  in lite av det som finns i trädgården för att skapa den där härliga känslan inne också… Det kan räcka med att nypa en liten blomma eller en kvist här och där. Det är lika fint med en enstaka blomma i en snygg vas, som flera olika arrangerade tillsammans i ett stilleben.

De här underbart vackra bilderna fotade av Pernilla Hed har jag lånat från Sköna hem…

Vackert stilleben med udda vaser i rosa toner. Det är fint när även blommorna går ton i ton från vitt till lilarosa, men skiljer sig åt i form och uttryck. Den lite grövre grenen med magnoliaknoppar blir en fin kontrast till det mjuka och sirliga.

 Kungsängsliljan är en favorit, liksom magnolian…

Underbar bild med spröda, sirliga blommor i Coca Cola-flaskor samlade i en fin gammal låda. Det är så vackert med kontrasterna…

Fler bilder och inspiration hittar ni på Sköna hems hemsida.

I det här inlägget som jag gjorde för ett tag sedan, finns  tips på hur man skapar ett stilleben.

Som ni säkert har märkt, så älskar jag blommor! 🙂 Det finns inget enklare sätt att skapa en fräsch känsla och trivsel hemma, som att plocka in en vacker blomma eller kvist…

Idag skiner solen mot en klarblå himmel här i Lomma! Underbart…

Hoppas att ni också har det fint!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *