Vårblommor i vackert stilleben…

Blanda vaser i olika former och höjder, gärna i klarglas eller i färger ton i ton, och skapa ett vackert stilleben med vårblommor!

Bild från Sköna Hem.

Genom att arrangera saker som du tycker om i vackra stilleben, skapar du ordning och harmoni i hemmet. Ett stilleben gör också mycket för känslan och stilen i rummet. Ett stilleben ska uppfattas som en helhet och kan komponeras på många olika sätt. Det kan till exempel vara färgerna, materialen, höjderna, formerna, ett tema eller en gemensam nämnare som bidrar till att det skapas en balanserad helhet. Tänk i motsatsförhållanden och kontraster såsom högt mot lågt, hårt mot mjukt, kantigt mot runt, matt mot blankt…Bara din fantasi sätter gränserna!

En bra tumregel är att ha ett udda antal saker i ett stilleben. Däremot kan du gärna utgå ifrån par av något, t ex ett par ljusstakar, inne i ditt stilleben. Två av något strukturerar upp och skapar balans. Arrangera om eller byt ut dina stilleben då och då. Antingen genom att byta ut ett eller ett par föremål eller börja om helt från början. Variation förnöjer och skapar ett levande hem!

Inspiration hittar du till exempel i inredningsmagasin eller butiker. På bilderna i mitt inlägg om tre inredningsbutiker i Karlskrona finns ett par olika stilleben.

Lycka till och ha en fin onsdag!

Jag ska vara ledig idag. På schemat står frisörbesök (dottern) och lite inköp inför påsken. I kväll väntar ett veterinärbesök. Vår lilla kanin ska bli sövd och få tänderna vidgjorda så att hon kan äta och må bra igen…♥

Christina

Ett svar på ”Vårblommor i vackert stilleben…

  1. Pingback: Vackra blommande stilleben | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *