Vårvinter på tapeten

Måndag förmiddag och solen strålar – vilken härlig start på veckan! Och visst känns det som om våren är på väg, sakta men säkert. Dagarna blir längre och ljusare, snön är borta och under häcken tittar snödropparna och vintergäcken fram…

Idag blir det tips på vackra tapeter från Sandberg. Tapeterna Skymning och Gryning i den nya kollektionen Carl, blev självklara favoriter direkt när jag såg dem. Tapeterna är formgivna av Karolina Kroon och Sissa Sundling, som fick inspirationen till kollektionen när de började pendla till och från arbetet och såg vårt vackra svenska landskap susa förbi utanför tågfönstret.

Tapeten Skymning är inspirerad av en klar vinterhimmel där skymningen faller och får den att glöda. Färgerna går gradvis från orange till rosa och tonar ut i ljus pastell. Den tonade akvarellmålningen skapar ett lugn och en harmoni i rummet. Design Karolina Kroon.

Tapeten Gryning med vackra akvarelltoner där man kan skönja vintermorgonens ljusgrå skiftningar, skogens linje och värmen i solen som håller på att bryta fram. Design Sissa Sundling.

Båda tapeterna är väldigt fina till en skandinavisk inredning i neutrala toner och pasteller med inslag av grafiska mönster, trä och metaller. Själv är jag sugen på tapeten Gryning som fond bakom vår grå soffgrupp…

I kollektonen Carl ingår även fem snygga tapeter med mer klassiska ränder.

En annan härlig tapet från Sandberg är tapeten Ginkgo, designad av Karolina Kroon, som just har vunnit pris i kategorin Årets Tapet i Ellle Decoration Swedish Design Awards 2014. Juryns motivering löd: ”Ett fascinerande mönster som kombinerar raka linjer med slingrande växtlighet”.

Karolina Kroon om mönstret: ”Mönstret är en hyllning till den grönskande våren och sommaren. Jag ville göra en tapet där grönskan kändes omfamnande och jag föll för Ginkgoträdets vackra solfjäderformade blad. Kinesiskt tempelträd som det också kallas är ett av världens äldsta träd och symboliserar hopp, fred och ett långt liv. Det sägs också att om du har ett ginkgoblad i fickan går du aldrig utan pengar.”

Tre härliga tapeter som förmedlar sköna känslor! Vilken är din favorit?

Ha en fin start på veckan!

Christina

3 svar på ”Vårvinter på tapeten

  1. Pingback: Sportlov, grå nyanser och tapetkärlek… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *