Adventskalender med tradition

Gissa vad jag har roat mig med de senaste kvällarna! Jo, jag har slagit in 48 små paket med presenter och godsaker. Och igår överraskade jag dottern när hon kom hem från skolan och det hängde en kalender i hennes rum…

Traditionen att göra en adventskalender med små paket sammanbundna i en kedja, Adventskette, kommer från min söta svärmor i Tyskland. Hon har gjort många kalendrar genom åren till mannen och de fyra barnen. Till och med när min sambo hade flyttat hemifrån kom det en kalender med posten varje år! Och när jag kom in i bilden låg det två små godsaker i varje paket…:)

Sedan vi fick barn, har vi själva (läs jag) tagit över traditionen. Sambon får såklart också en egen kalender med godsaker!

Själv ska jag inte heller klaga…Jag blev överraskad idag med små champagnetryfflar som räcker ända fram till jul (om jag kan hålla mig och bara tar en om dagen, vill säga)!

Ha en riktigt härlig adventshelg!

Christina

4 svar på ”Adventskalender med tradition

  1. Pingback: adventskalender med fyra paket | semestrar-gavor.com

  2. Pingback: adventskalender med fyra paket | jul2015-se.com

  3. Pingback: Ljus i advent | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *