Flädie Möbler – när unik design och hantverk förenas

Veckan som har varit har gått otroligt snabbt och nu är det redan helg igen…Och lagom till helgen har värmen kommit tillbaka och solen skiner på en klarblå himmel! Kan det bli bättre?

För ett par dagar sedan var jag på ett mycket inspirerande besök hos Flädie Möbler, som håller till i en vacker skånelänga mitt ute på landet bland åkrar och rapsfält, bara en liten bit härifrån. Tillverkning och showrum ligger vägg i vägg i Flädies gamla boställe, som är renoverat och omgjort till ett modernt snickeri. Här möts jag av den underbara doften av trä och en härlig anda av entreprenörskap, genuint hantverkskunnande och en känsla för vacker form…

Flädie Möbler är en unik möbelproducent som vill ta till vara på den svenska möbelhantverkstraditionen och producera vackra möbler ur ett hållbart perspektiv. Bakom företaget står Carl Jonson och Olof Larsson. De träffades första gången 2010 och båda hade brutit upp från sina tidigare karriärer och hade länge haft en stark drivkraft att vilja utveckla och tillverka möbler ur ett hantverksperspektiv. I augusti 2013 slog Flädie Möbler upp sina portar.

Inspirerade av 50- och 60-talets möbelstilar utvecklas här tidlösa möbler som beaktar miljön och bevarar en hög kvalitet. Möblerna passar utmärkt i såväl offentliga miljöer som i hemmiljöer.

Trä är utgångspunkten och genom att utforska dess möjligheter och egenskaper utvecklas kreativa idéer och nya möbler skapas. Möblerna tillverkas enligt traditionella hantverksmetoder i det egna snickeriet, men man försöker också utveckla hantverket vidare.

Hela produktionen genomsyras av hållbart tänkande och man använder material som belastar miljön så lite som möjligt. Stoppningen i soffor och fåtöljer består enbart av naturliga material som t ex tagel och linvadd och tygerna som används är mycket slitstarka ulltyger utan flamskyddsmedel och andra hälsofarliga ämnen.

Sortimentet består idag av fåtölj, soffa, sideboard, kapp- och skohylla, matbord, sekretär, soffbord, vägghylla och champagne- och snittbricka, men det utvecklas kontinuerligt och fler produkter är på gång.

Showrummet ligger i direkt anslutning till tillverkningen och här har man som kund en unik möjlighet att se in i produktionen och följa sin möbels väg från stock till färdig produkt…

Flädie Möbler är ett namn att lägga på minnet – här skapas med all säkerhet morgondagens klassiker; hållbara och tidlösa möbler som kan ärvas och älskas i generationer!

Ha en riktigt skön och solig helg!

Idag hoppar vi över Lundakarnevalen och tar i stället en tur till vackra Skanör Falsterbo, där det är matfestival den här helgen…:)

Christina

2 svar på ”Flädie Möbler – när unik design och hantverk förenas

  1. Pingback: Vacker bänk från Flädie Möbler | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *