Vacker bänk från Flädie Möbler

Som jag har berättat tidigare har jag inlett ett spännande samarbete med Flädie Möbler, en lokal möbelproducent som håller till i en vacker skånelänga mitt ute på landet en liten bit härifrån. Vad samarbetet som nu börjar ta form handlar om, kommer jag att berätta efter semestern!

Bakom Flädie Möbler står Carl Jonson och Olof Larsson som träffades första gången 2010. De hade då båda brutit upp från sina tidigare karriärer och hade länge haft en stark drivkraft att vilja utveckla och tillverka möbler ur ett hantverksperspektiv. I augusti 2013 slog Flädie Möbler upp sina portar. Inspirerade av 50- och 60-talets möbelstilar utvecklar de tidlösa möbler som beaktar miljön och bevarar en hög kvalitet. Möblerna passar utmärkt i såväl offentliga miljöer som i hemmiljöer.

Det som är så kul med en lite mindre lokal möbelproducent är att det, trots att det ligger väldigt mycket arbete bakom en ny möbel; tankar och idéer, skisser och prototyper, ändå går att ta fram nya möbler väldigt snabbt. Och det är också möjligt att skräddarsy lösningar och utveckla möbler efter kundens behov och önskemål. Ett exempel på det är den här helt nya bänken som ju bara är så stilren och vacker…

 Den passar perfekt till matbordet som finns i sortimentet sedan tidigare, men fungerar också till andra bord eller helt fristående. Sitsen och stommen är tillverkad i massiv trä och sitsen kan även fås som en dyna stoppad med tagel och linvadd.

Om ni är nyfikna på att besöka Flädie Möbler kan jag tipsa om att de har Öppet hus nu på lördag mellan kl. 10 och 15. Det går också bra att kontakta Carl eller Olof och boka en tid som passar.

Tillverkning och showrum ligger vägg i vägg i Flädies gamla boställe, som är renoverat och omgjort till ett modernt snickeri. Här möts man av den ljuvliga doften av trä, en härlig entreprenörsanda, genuint hantverkskunnande och en känsla för vacker form!

Den här snygga fåtöljen kan ni just nu också se i två olika utföranden hos Formargruppen i Malmö…

Och om ni missade mitt förra blogginlägg om Flädie Möbler, hittar ni det här.

Ha en fortsatt skön vecka!

Christina

Ett svar på ”Vacker bänk från Flädie Möbler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *