Sveriges snyggaste kontor 2013

Sveriges snyggast kontor 2013 har nyligen utsätts och vinnaren blev Microsofts Sverigekontor i Kista. Ansvarig inredningsarkitekt bakom denna färgglada och flexibla arbetsmiljö är Wivian Eidsaunet (som då arbetade på Murman Arkitekter, nu Spectrum Arkitekter).

Inför skapandet av Microsofts nya kontor mätte man hur kontoret utnyttjades och kom fram till att tre fjärdedelar av de närmare 600 skrivborden stod tomma och att skrivborden upptog ca 60 % av ytan. I det nya kontoret har de personliga skrivborden ersatts av 1 800 olika typer av platser, där man själv väljer den plats som passar bäst utifrån arbetsuppgift och sinnesstämning. Samtidigt har hela 30 % av arbetsplatsens yta frigjorts!

Bilder från Microsofts kontor. Foto Jason Strong.

Det är magasinet Lokalnytt som för tredje året i rad utser Sveriges snyggast kontor. Här kan du läsa mer om utmärkelsen.

I våras skrev jag ett inlägg om en trendrapport som Kinnarps har tagit fram tillsammans med Kairos Future om framtidens arbetsplats  –  Next Office. Enligt rapporten går vi mot en aktivitetsstyrd arbetsmiljö, där typen av arbetsuppgift och aktivitet styr vilken typ av arbetsmiljö vi behöver. Och forskningen pekar på att behovet av personliga arbetsplatser kommer att minska medan behovet av en mängd flexibla, funktionella och stimulerande miljöer kommer att öka. Något som Wivian Eidsaunet och Microsoft Sverige också har tagit fasta på och omsatt i praktiken!

Vad tycker ni? Skulle ni vilja arbeta i en sådan här flexibel arbetsmiljö? Själv har jag inte lust att arbeta på en så stor arbetsplats fem dagar i veckan för tillfället, men skulle absolut kunna tänka mig att komma hit lite då och då och arbeta tillsammans med massor av kreativa kollegor…:-) Och tänk att kunna välja en plats i ett rum med en viss färg beroende på dagsform och sinnestämmning (eller arbetsuppgiften)! Vi påverkas ju väldigt mycket av färgsättningen i miljön vi vistas i.

Ha en fin kväll!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *