Snygg design från italienska Portego

Jag fastnade direkt för de här urläckra speglarna från italienska Portego när jag såg dem…

Den lyxiga dubbelsidiga handspegeln Selfportrait är formgiven av Illaria Innocenti och Giorgio Laboratore och påminner om en solfjäder. Jag får också associationer till Art Deco. Den kan köpas som den är, men kan också fås med såväl väggfäste som sockel och kan då förutom som handspegel, användas som väggspegel eller bordsspegel. Det snygga veckade handtaget är gjort i trä och finns i grå färg (spegel i guldton), rosa färg (spegel i nickelton), eller i naturellt körsbärsträ (spegel i guld- eller nickelton).

Portego startades 2014 i Veneto av Flavia och Stefano Rossi Testi med syftet att främja och lyfta fram unga kreativa designers och den historiska hantverkstraditionen från regionen Veneto. Produkterna är ett resultat av den senaste digitala tekniken, talangfulla innovativa och kreativa formgivare och traditionellt lokalt hantverk blandat med en portion italiensk känsla och charm.

Från Portego kommer även den snygga yllemattan Sottoportico

Den är designad av Seranina Laredida och är inspirerad av de verandor som förstörts av vattnet i Venedig. I mattan återfinns Venedigs speciella arkitektur och den typiska färgpaletten med färger som har påverkats av saltet i lagunen.

Jag vet tyvärr inte om det går att köpa produkterna i Sverige än, men speglarna säljs bland annat i tyska webbshopen Monoqi och italienska The Interior Design Shop har både speglarna och mattan.

Ha en riktigt skön vecka!

Christina

Ett svar på ”Snygg design från italienska Portego

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *