Ny kollektion från Royal Design

Här kommer tips på ett par finfina nyheter som lyser upp nu inför advent…

Sedan 1999 har Royal Design sålt och levererat världsberömd design över hela världen. Nu lanseras den första egna kollektionen under varumärket Royal Design. Kollektionen består av två produkter, Gloria och Rocket. Ambitionen är att erbjuda svensktillverkad design som kombinerar funktion, trend och kvalitet med rätt pris.

Produkterna är framtagna och utvecklade tillsammans med den prisbelönta designern Jangir Maddadi. Hans första produkter för Royal Design kombinerar element från traditionell vinterbelysning med futoristisk design.

Svensktillverkade Rocket är en skulptur och lampa i samma form. Ark av perforerad metall har sammanfogats för att skapa en triangulär prisma av ljus. Jangir Maddadi har valt ett formspråk som påminner honom om hans barndomsintresse för rymdteknik. Detta kombineras med en filosofi om att design ska förvandla vardagliga objekt till något mer, till verk av skönhet. Kombinationen av form och funktion blir tydlig när man med ett klick kan förvandla produkten från skulptur till lampa. Med den medföljande dimmern kan formen och känslan av tyngdlöshet ytterligare förstärkas.

Gloria är en en utveckling av den traditionella adventsljusstaken, men där formen har anpassats till nya funktioner som stapelbarhet och flera kombinationsmöjligheter. Även Gloria är tillverkad i Sverige och är gjord helt i vitlackerad metall.

Jag är själv riktigt sugen på att investera i en Rocket nu till advent…

Ha en fin dag!

Christina

2 svar på ”Ny kollektion från Royal Design

  • Hej,
   Tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Jag jobbar som inredare och har ingen egen butik eller webbshop. Jag tipsade ju om ljusstaken i ett blogginlägg för tio år sedan. Tyvärr hittar jag den inte nu när jag söker på den, så det verkar som om den har utgått ur Royal Designs sortiment. Hoppas att du hittar något annat likvärdigt!
   Vänliga hälsningar
   Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *