Pantone Colour of the Year 2016

Nu i veckan tillkännagav Pantone årets färg 2016 – och det blev inte bara en färg i år utan blandningen av två nyanser, nämligen Rose Quartz och Serenity

Pantone korar varje år ”årets färg” baserat på avancerad forskning och färganalys av kommande trender och konsumentbehov och den förutspås bli framträdande inom mode, inredning och produktdesign.

Som konsumenter söker vi nu mindfulness och välbefinnande som kontrast till det moderna livets påfrestningar; inbjudande färger som gör att vi känner oss trygga och väl till mods blir mer framträdande. Tillsammans skapar Rose Quartz och Serenity en balans mellan den varmare omfamnande rosa tonen och den lugna, svalare blå tonen som ger känsla av ordning och frid.

Årets ljusa, skira, nästan genomskinliga pasteller skiljer sig från förra årets mustiga varma färg Marsala.

Vad tycker ni?

Inom möbeldesign och inredning gissar jag att vi nu till våren kommer att få se tonerna i kombination med våra nordiska ljusa träslag och neutrala basfärger. Vi har ju sett inslag av nyanserna tidigare, men det är blandningen som är ny. Färgerna går också bra att kombinera med andra nyanslika färger som till exempel lila, gröna och bruna toner. Och kanske kommer vi att få se mer silver igen till våren!

Ha riktigt skön fredag!

Här blir det snart en shoppingtur med dottern och sedan mys i soffan framför Idol-finalen…

Christina

2 svar på ”Pantone Colour of the Year 2016

  1. Pingback: Tulpankärlek… | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *