Sportlov, snödroppar och längtan efter vår…

Äntligen börjar trädgården vakna till liv igen efter de mörka, kalla vintermånaderna. Snödroppar, vintergäck och till och med en och annan liten krokus tittar fram och det blir ljusare för varje dag som går – underbart! Med våren kommer också nya trädgårdstankar och idéer. En trädgård blir ju aldrig riktigt klar (om inte annat så växer det ju) och det är det som är så härligt tycker jag. Ett perfekt ställe för skapande och kreativitet. Ofta är det ju också så att behoven ändras efterhand; t ex när barnen blir lite större så behövs det inte så mycket lekyta längre, utan man väljer kanske att prioritera något annat istället. Tyvärr har vi nog inte kommit så långt här hemma, att vi kan plocka bort studsmattan än…;-)

Just nu gläds jag extra mycket över dessa snödroppar som troget blommar så fint varje år. Både snödropparna och murgrönan som klättrar uppför trädstammen hade mina kära svärföräldrar med sig från sin trädgård i Aachen när de besökte oss när vi var nyinflyttade för ungefär åtta år sedan.

Trädgården är just en plats med många minnen för mig; förutom minnen från härliga stunder med familj och vänner rymmer den också många växter med en speciell betydelse – hämtade från olika platser eller uppskattade gåvor från släktingar och vänner. Därför ger jag själv också gärna bort växter (under förutsättning att jag vet att de passar in i trädgården och är önskade…).

Ha en fortsatt skön söndag!

Här lider sportlovet tyvärr mot sitt slut. Vi har haft mysiga dagar hemma med besök av mormor (mamma), gjort utflykter, varit i stan och shoppat lite nya kläder och saker till dotterns rum, fikat, varit på Moderna museet, gått sköna promenader, varit i stallet, tränat, sovit länge och bara varit lediga – utan en massa måsten. Ett skönt lov med andra ord! I morgon är det ”back to school/work” som gäller och jag har ett nytt spännande projekt att börja jobba med…

Men först en söndagspromenad i solen som just tittar fram här utanför!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *