Stockholm Furniture Fair 2016

Hoppas att ni har haft en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag med nära och kära! Här hemma har vi skämt bort varandra lite extra med rosor och chocklad och dottern bakade en god kladdkaka med grädde och hallon till fikat. Mysigt!

I torsdags var jag och Eva – Studio Ever – i Stockholm och besökte möbelmässan, Stockholm Furniture & Light Fair. Det var en rolig och spännande, men mycket intensiv dag! Det är ju så mycket att se och hinna med och en dag är egentligen för lite tid… Förutom besök på mässan, var vi i Gamla Stan och åt på ett mysigt litet ställe innan vi flög hem igen – trötta men nöjda. Jag hann också med Ikeas pressvisning för den nya tillfälliga kollektionen VIKTIGT som hölls i Gamla Stan. Så många vackra saker och så roligt att få träffa och prata med min favoritdesigner Ingegerd Råman! Mer om detta i ett kommande inlägg…

Om man snabbt ska sammanfatta mässan med ett ord blir det NATUR. Naturliga material dominerar fortfarande och miljö och hållbarhet är i fokus. När det gäller färger såg vi mycket blekrosa toner men även lite mustigare brända toner, mycket blått, ärtgrönt och gult men också en hel del svart. Soffor och fåtöljer har gärna mjuka, lite bulliga former men kombineras ofta med ett kantigt bord.

Danska By Lassens vackra monter, vårblommor i snygga vaser hos Ferm Living, formgivaren Emma Olbers skapade ett av de tre rummen i årets trendutställning med temat ”Nature is back for good”, del av Lotta Agatons omtalade och vackra skyltning för String, blå nyheter hos Louise Roe och snygga möbler, textilier och vackra färger i finska Adeas monter.

Den brittiska designstudion Barber & Osberby var årets hedersgäster och hade skapat loungen på mässans entrétorg. Loungen bestod av tre rum med olika sittmöbler (åtskiljda med tygstycken) och lystes upp av ett hav av rislampor hängande på olika höjder – mycket effektfullt!

Själv var jag dock främst intresserad av att titta på möbler och inredningslösningar för kontor och offentliga miljöer – ett område där det ju händer mycket just nu; det utvecklas många produktnyheter och forskas mycket. Jag kommer att skiva mer om detta längre fram.

Ha en fortsatt mysig Alla Hjärtans Dag och en fin start på veckan!

I morgon är det dags för Malmö Näringslivsgala och jag ska tillbringa förmiddagen i nya Malmö Live och lyssna på en rad spännande föredragshållare – temat är Entreprenörskap och mod…Möbelföretaget String är för övrigt en av de nominerade till priset ”Årets företagare”. Heja!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *