Besök hos Zlamp i Anderslöv

På vårt hallbord står sedan många år tillbaka lampan Fritz från Zlamp. Jag tycker fortfarande lika mycket om den.

Vacker, tidlös design och hög kvalitet. Röret i foten är av mässing och fotplattan är av brons, metaller som är mycket aktuella nu i vår…

Jag har en tid önskat mig en likadan lampa för att placera i ett fönster i vårt tv-rum. Hos återförsäljarna har jag tyvärr inte hittat rätt lampa. När jag besökte Zlamps monter på möbelmässan i Stockholm, träffade jag designern Lars Bessfelt, som föreslog att jag skulle åka till dem i Anderslöv och köpa lampan på plats.

Och så fick det bli! Igår tog jag familjen med mig och begav mig till Anderslöv. Det är kallt och blåsigt i Skåne just nu, men solen sken och vi njöt av bilfärden i det vackra landskapet. Besöket hos Zlamp blev lyckat och jag fick med mig en fin lampa hem. Ni ska få se den på plats en annan dag.

Utställningslokalen i Anderslöv delar Zlamp med möbelföretaget de Nord. En fantastisk miljö med vackra möbler och lampor! Här kommer lite mobilbilder från utställningen och butiken…

Jag kikade också in på kontoret/ateljén hos Zlamp…

En härligt kreativ miljö!

 Ett fel som vi ofta gör när vi ljussätter ett rum, är att vi har för få ljuskällor. Tänk på att ha en bra allmänbelysning och komplettera med andra typer av ljuskällor. Dela gärna upp rummet efter dina behov och ljussätt därefter. Glöm inte bort det stämningsskapande ljuset, t ex i form av ljusslingor och levande ljus! Här hittar du fler tips vid ljussättning av ett rum och val av armatur.

 Ha en fin måndag!

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *