Next Office och Carry On…

Gårdagens besök hos Kinnarps var mycket intressant och givande. De berättade mer om den trendrapport som de har tagit fram tillsammans med Kairos Future om framtidens arbetsplats  –  Next Office. Vi går mot en aktivitetsstyrd arbetsmiljö, där typen av arbetsuppgift och aktivitet styr vilken typ av arbetsmiljö vi behöver. Forskningen pekar på att behovet av personliga arbetsplatser kommer att minska medan behovet av en mängd flexibla, funktionella och stimulerande miljöer kommer att öka. Istället för de tre traditionella miljöer som hittills har dominerat på en arbetsplats; enskilda arbetsplatser med skrivbord, ett gemensamt lunchrum samt konferensrum, kan vi nu behöva upp till tolv olika typer av miljöer på en arbetsplats. Typen av aktivitet styr var på arbetsplatsen den utförs. När arbetsplatsen utformas tar man enligt Kinnarps modell hänsyn till graden av högt respektive lågt fokus som krävs och i vilken grad aktiviteten utförs enskilt eller tillsammans. Man tittar också på den faktiska beläggningen på arbetsplatsen. Det är ett spännande skifte som vi nu befinner oss i!

Det fanns också möjlighet att träffa Kinnarps leverantörer och titta på möbelnyheter. Mycket av det såg jag på möbelmässan i Stockholm i februari, men nu fick jag möjlighet att titta lite närmare…

Den här underbara nya sittpuffen Carry On, formgiven av Mattias Stenberg för Offecct, fastnade jag för redan på mässan. Den är både dekorativ och flexibel. Det blir effektfullt att blanda olika färger, men det är snyggt att bara ha en puff också.

Soffan och fåtöljen i serien Netframe (också nyheter från Offecct) är så vackra! Jag tycker att de passar utmärkt både i offentlig miljö och hemmiljö.

Igår passde jag på att köpa lite nya tulpaner. Jag brukar ofta välja vita, men den här gången blev det en härlig orange färg!

Nu ska jag jobba vidare på ett inredningsuppdrag, innan det är dags för fredagsmys!

Jag önskar er en riktigt skön helg!

Christina

3 svar på ”Next Office och Carry On…

  1. Pingback: En flexibel arbetsmiljö | Ambienti

  2. Pingback: Flexibel & kreativ arbetsplats, del 1 | Ambienti

  3. Pingback: Sveriges snyggaste kontor 2013 | Ambienti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *