En flexibel arbetsmiljö

Idag var jag uppe i ottan för att delta vid ett frukostmöte arrangerat av Marknadsföreningen i Malmö. Den här morgonen var rubriken på mötet ”Carat listar 2013 års viktigaste mediatrender”. Föredraget inleddes med en bild på Pantone Emerald Green som har utsetts till årets trendfärg. Om du vill läsa Pantones trendrapport, hittar du en länk till den i ett inlägg som jag gjorde tidigare i våras här.

Andra trender som presenterades var mer knutna till vårt sätt att nyttja den nya tekniken och nya medier. Något som även har inverkan på hur vi inreder våra hem och arbetsplatser. Vi vill t ex ha tillgång till en mängd saker och information, men behöver inte nödvändigtvis äga dem själva som tidigare. Böcker, filmer etc behöver inte stå i hyllor och skåp, utan kan nås på annat sätt.

Frukostmötet hölls i Media Evolution City i Malmö, som är en mycket intressant mötesplats i sig. Målet är att skapa förutsättning för tillväxt och utveckling hos olika typer av företag i mediebranscherna genom att tillhandahålla olika mötesplatser och möjligheter till erfarenhets- och kunskapsutbyte.

Bilderna är lånade från Media Evolution Citys hemsida. 

 Som företag finns det möjlighet att hyra kontor i olika storlekar, även mindre i form av ett rum med glasvägg ut till de öppna ytorna. Om man är ensam företagare kan man hyra ett skrivbord i Medieskogen och har då även tillgång till andra typer av miljöer. Det går också att köpa ”klippkort” och bara betala för de dagar som man är på plats. Ett utmärkt sätt att skapa kontakter och få tillgång till ett socialt nätverk i en trivsam miljö!

Vill man inte sitta vid sitt skrivbord och arbeta, kan man slå sig ner i en av fåtöljerna med höga ryggar och armstöd, eller varför inte i trappan bland kuddarna?

Det finns också olika typer av flexibla mötesrum att hyra, som är anpassade efter mötets ändamål…

I huset finns en trevlig restaurang med snygg och flexibel inredning…

 Detta tycker jag är ett lysande exempel på när man ser till behov, kontaktytor och arbetsuppgifter vid utformandet av miljön, istället för att inreda mer traditionellt med skrivbord, konferensrum och kök. Vi kommer säkert att få se många exempel på flexibla arbetsmiljöer framöver!

Läs gärna mina tidigare inlägg om framtidens arbetsplats och Next Office.

Ha en skön fredag och helg!

Christina

Ett svar på ”En flexibel arbetsmiljö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *